На тлі новин про крадіжку росіянами зерна з України Путін заявив про рекордні збори врожаю в Росії

Дата: 14 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Президент Росії Володимир Путін заявив про те, що в РФ минулого року зібрали рекордний за весь час існування країни врожай зерна. 

Його слова цитують пропагандистські російські медіа. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Reuters / Valentyn Ogirenko

За словами Путіна, у Росії зібрали 157 мільйонів тонн зернових, що на 26,7% більше за врожай попереднього року. Очільник РФ додав, що таких показників у країні не було нібито й за часів СРСР. 

У 2021 році в Росії зібрали 132,3 мільйона тонн зерна.

За час повномасштабного вторгнення з України росіяни викрали, за підрахунками експертів, зерна на щонайменше мільярд доларів. Якщо говорити про тонни, то, згідно з даними NASA Harvest, на окупованій території України росіяни зібрали майже 6 мільйонів тонн пшениці. 

Судно “Капітан Корчін”, капітан якого отримав від українських правоохоронців підозру за допомогу у викраденні зерна через окупований Крим

Красти зерно з України допомагає колишній російський міністр сільського господарства Олександр Ткачов, кажуть журналісти-розслідувачі. 

Журналісти також вважають, що до контрабанди зерна з України причетна корпорація, яка всього за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення купила три вантажні судна, що здійснили майже два десятки рейсів між окупованим Кримом і портами в Туреччині та Сирії.

Своєю чергою фермерам на окупованих українських територіях окупанти зазвичай кажуть, що їхні землі тепер не їхня власність, а деяким пропонують зберегти землі за умови, що більшість урожаю йтиме до Росії або на окуповані території. 

Нагадаємо, що раніше ZMINA детально розповідала, як Росія інструменталізує голод у країнах Африки під час повномасштабного вторгнення в Україну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter