На Донеччині окупанти обстріляли Святогорську лавру та дитячий оздоровчий центр

Дата: 13 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У ніч проти 13 березня російські літаки та артилерія завдавали ударів по Слов’янську Донецької області: під удар потрапили Святогорська лавра та дитячий оздоровчий центр “Перлина Донеччини”.

Про це повідомив голова Донецької військової адміністрації Павло Кириленко у своєму телеграм-каналі.

Джерело: tsn.ua

“Всю сутність “русского міра” продемонстрували російські військові у Святогірську: їхніми бомбами вони пошкодили кілька корпусів дитячого обласного оздоровчого центру “Перлина Донеччини”. Крім того, нанесли шкоди двом приміщенням Святогірської лаври, у яких на той час загалом перебувало близько тисячі людей. Серед них – понад дві сотні дітей”, – написав він

Внаслідок обстрілу одну людину шпиталізували, двоє звернулися до травмпункту в Слов’янську самостійно. Ще 30 людям, які отримали незначні поранення, допомогу надали на місці. Пошкоджена інфраструктура навколо лаври, зіпсоване приватне майно.

“Окупанти перетнули усі можливі межі здорового глузду і людяності. Мають отримати належне покарання за свої пекельні злочини”, – наголосив Кириленко.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Луганщині у місті Попасна російські окупанти застосували фосфорні боєприпаси.

Фосфорні боєприпаси — це вогненебезпечні боєприпаси, які містять білий фосфор. Він дуже активно спалахує від контакту з киснем.

Білий фосфор викликає не просто опіки, а глибокі рани, починаючи від ураження кісток до змертвіння тканин. Відомо, що використання фосфорних бомб заборонено Женевською конвенцією.

Нагадаємо, раніше правозахисна організація “Truth Hounds” зібрала свідчення того, що Росія використовує в населених районах України некеровані (вільного падіння) бомби, касетні та запалювальні боєприпаси.

Безвідносно до наявності військових об’єктів чи відстані до них застосування такої зброї, особливо коли йдеться про збройні дії в містах, може вважатися як мінімум невибірковою атакою. Така атака завдає непропорційної шкоди цивільному населенню. А це не лише однозначно заборонено міжнародним гуманітарним правом, але також є воєнним злочином у розумінні українського національного законодавства та Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter