Окупанти обстріляли Кривий Ріг: поранення дістали 72 людини, є загиблий (оновлено)

Дата: 08 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

8 вересня, у пʼятницю, в Кривому Розі на Дніпропетровщині прогримів вибух. Це сталося після оголошення повітряної тривоги. Внаслідок ворожої атаки пошкоджена адміністративна будівля. Рятувальну операцію завершили, відомо про 72 поранених та одного загиблого.

Про це повідомляють очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, очільник МВС Ігор Клименко. та керівник Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул

Фото: Ігор Клименко

“Приліт по середмістю. Зруйнована одна з адмінбудівель поліції. Внаслідок російського удару загинув поліціянт. Ще трьох рятувальники ДСНС дістали з-під завалів. Вони у важкому стані. 6 співробітників отримали травми різного ступеня тяжкості”, – розповів Клименко.

Більшість з постраждалих – у задовільному стані або дістали травми середньої тяжкості. Троє пацієнтів у тяжкому стані.

Працівники ДСНС на місці прильоту гасять пожежу площею 200 квадратних метрів.

Фото: Ігор Клименко

Крім того, постраждали житлові будинки, що розташовані поруч. Поліція здійснює поквартирний обхід, аби перевірити стан мешканців. Тривають рятувальні роботи.

“Розгортаємо штаб допомоги людям у Школі мистецтв (колишній Центрально-міський райком) за пам’ятником святому Миколаю. Людям буде надано допомогу будівельними матеріалами, збираються заявки на допомогу з міського бюджету за пошкоджене майно та інше”, – повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, що попередній масований удар по Кривому Рогу стався вранці 31 липня. Тоді російські війська вдарили по закладу освіти та житловій багатоповерхівці. Внаслідок обстрілу загинули шестеро людей. Ще 75 дістали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter