Окупанти масово затримують дітей задля тиску на їхніх батьків – Центр національного спротиву

Дата: 28 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Окупанти масово затримують дітей із проукраїнською позицією на тимчасово окупованих територіях, щоб тиснути на їхніх батьків.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Джерело: Центр національного спротиву

“Причиною затримань фактично є боротьба з дітьми, які проявляють українську позицію. Зокрема, через те, що молодь на ТОТ постійно відвідує українські інтернет-ресурси, у школах веде суперечки з учителями щодо дій рф”, — йдеться в повідомленні.

Інформаторами російських силовиків є радники директорів шкіл з ідеології. Така посада була введена на ТОТ, її обіймають росіяни.

Батькам затриманих погрожують позбавленням батьківських прав та депортацією дітей до Росії.

На переконання ЦНС, такі затримання є одним з елементів тиску на батьків, які не хочуть оформлювати російський паспорт.

Також, за даними ЦНС, у тимчасово окупованому Маріуполі окупаційна адміністрація перевіряє місцевих підлітків на причетність до партизанського руху.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Бердянську Запорізької області окупанти заявили про вбивство двох “проукраїнських терористів”, ймовірно йдеться про 16-річних підлітків із проукраїнською позицією.

Окупанти обвинувачували їх в антиросійській діяльності. ГО “Медійна ініціатива за права людини” писала про цю справу в матеріалі “Росіяни планують судилище над українськими дітьми. 16-річним Тіграну Оганнісяну та Микиті Ханганову погрожують 20 роками вʼязниці”.

За даними українських правозахисників, слідчі слідкому РФ готували справу до суду, обвинувачуючи підлітків у підготовці диверсії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter