У Маріуполі окупанти почали перевірки дітей на “лояльність до України”

Дата: 25 Червня 2023
A+ A- Підписатися

В тимчасово окупованому Маріуполі окупаційна адміністрація перевіряє місцевих підлітків на причетність до партизанського руху.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Джерело: sprotyv.mod.gov.ua

“Дітей зупиняють на блокпостах, перевіряють телефони та наявність паспорта ворога (який у рф отримують з 14 років). Також проводять «профілактичні бесіди», на яких вимагають повідомляти про “ненадійних товаришів”, — йдеться в повідомленні.

Загалом у місті спостерігається посилення фільтраційних заходів і триває практика викрадення жителів, розповіли в Центрі національного спротиву.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Бердянську Запорізької області окупанти заявили про вбивство двох “проукраїнських терористів”, ймовірно, йдеться про 16-річних підлітків з проукраїнською позицією.

Окупанти обвинувачували їх у антиросійській діяльності. ГО “Медійна ініціатива за права людини” писала про цю справу в матеріалі “Росіяни планують судилище над українськими дітьми. 16-річним Тіграну Оганнісяну та Микиті Ханганову погрожують 20 роками вʼязниці”.

За даними українських правозахисників, слідчі слідкому РФ готували справу до суду, обвинувачуючи підлітків у підготовці диверсії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter