Один з найпопулярніших документів для підприємців — витяг з ЄДР можна отримати на порталі “Дія”

Дата: 06 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Витяг з Єдиного державного реєстру (ЄДР), один з найпопулярніших документів для підприємців, відтепер можна отримати на порталі “Дія” в кілька кліків.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Фото з відкритих джерел

“Ми будуємо цифрову країну, де бізнес може взаємодіяти з державою в кілька кліків. Найшвидша у світі реєстрація ФОП, можливість подати декларацію і сплатити податки — це лише частина послуг, які доступні для підприємців у “Дії”. Зараз додали можливість отримати витяг з ЄДР на порталі. Щоб українці могли швидко отримувати потрібні документи і витрачати час на розвиток бізнесу, а не походи в держоргани”, — підкреслив віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Витяг з ЄДР — документ, який підтверджує, що людина мала або має бізнес, а також містить інформацію про діяльність компанії. Він необхідний підприємцям в багатьох життєвих ситуаціях, наприклад, під час підписання договорів чи для отримання послуг у банках.

Раніше, щоб отримати витяг з ЄДР, необхідно було звертатися до реєстратора, нотаріуса чи йти у ЦНАП, сплачувати адміністративний збір і добу чекати на документ.

  • Тепер для того, щоб отримати витяг з ЄДР у цифровому вигляді, потрібно:
  • увійти на портал “Дія”;
  • обрати послугу “Витяг з ЄДР”;
  • переглянути дані, які містяться у реєстрі, і підтвердити їх;
  • оплатити адмінзбір – 100 грн, замість 130 грн офлайн;
  • отримати витяг у форматі *.pdf.

Послугу розробило Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством юстиції за підтримки Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter