Одним з основних досягнень року половина українців назвала запровадження “режиму тиші” на Донбасі

Дата: 18 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Серед основних досягнень 2020 року 51% українців назвав оголошення “режиму  тиші” на Донбасі (51%).

Про це свідчать дані дослідження соціологічної групи “Рейтинг”. 

Також серед основних досягнень 21% назвав звільнення з італійської в’язниці нацгвардійця Віталія Марківа. Запуск  застосунку “Дія”, в якому доступні цифрові паспорти та водійські посвідчення, досягненням назвали 13% респондентів. 

Позитивно (5–9%) оцінили українці й легалізацію грального бізнесу, проведення місцевих виборів та відкриття ринку землі. Водночас 13% опитаних вважають, що за рік в країні не було жодних досягнень. 

Нагадаємо, що про режим повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі домовилися в липні під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи.
 
Відтоді заборонили проводити наступальні й розвідувально-диверсійні дії, а також використовувати будь-які види літальних апаратів. Ввели й заборону на застосування вогню, включно зі снайперським, а в населених пунктах та на їхніх околицях заборонили розміщувати  важке озброєння.
 
Першого ж дня “всеосяжної тиші” на Донбасі місія ОБСЄ зафіксувала понад сотню порушень, а у вересні їх налічили вже більш ніж 800. Водночас експерти ОБСЄ зауважували, що відколи “режим тиші” набув чинності, безпекова ситуація на Донбасі залишається відносно спокійною. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter