Однопартійців Шольца, які закликали зупинити допомогу Україні, запросили в Бучу

Дата: 26 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Офіс президента запросив до Бучі тих, хто закликає німецький уряд зупинити допомогу Україні. 

Відповідне запрошення оголосив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк на своїй твіттер-сторінці

“Ще раз по пунктах. Російська армія несе лише смерть, руйнування й тортури. Західна зброя несе мир, допомагаючи нам захистити своїх дітей. Запрошую всіх, хто закликає Німеччину перестати допомагати Україні, на екскурсію в Бучу. Обговоримо ваші аргументи з родинами замордованих українців”, — написав він у Twitter.

Напередодні німецькі ЗМІ опублікували лист лівого крила соціал-демократів. У ньому міститься заклик до Європи припинити постачання Україні важкого озброєння та підштовхнути її до перемовин з Росією для припинення гарячої фази війни.

Лист підписали кілька членів бундестагу, Європейського парламенту і федеральних земель, колишній прем’єр землі Бремен Карстен Зілінг та мер Дортмунда Томас Вестфаль.

Підписанти листа обґрунтовують, що продовження війни лише призведе до більшої кількості жертв і руйнувань і домагаються якнайшвидшого припинення вогню як точки відліку для комплексних мирних переговорів. 

Соціал-демократи визнають, що покращення відносин із Росією можливе тільки після відходу від влади Володимира Путіна, “але до того часу потрібно знайти modus vivendi (“спосіб життя”) з російським урядом, який визнає реальність, яка може не подобатися, але виключає подальшу ескалацію війни“.

Підписанти листа закликають ЄС і держави-члени посилити дипломатичні зусилля з деякими країнами, “щоб схилити їх до посередницької ролі між воюючими сторонами”. Серед таких країн згадується, зокрема Китай.

Ліві також виступають проти постачання Україні важкої зброї й вказують на небезпеку ядерної війни:

“З кожною поставкою зброї важливо ретельно зважувати, де лежить “червона лінія”, яка може бути сприйнята як вступ у війну і викликати відповідну реакцію”, – мовиться у листі.

На звернення лівого крила соціал-демократів уже відреагував Андрій Мельник, який у жовтні має залишити посаду посла України у ФРН. 

“Боже милостивий, чи можливо ще врятувати цю партію? Господи, як можна бути таким безсердечним і настільки забути (уроки. – Ред.) історії?” – написав він на своїй твіттер-сторінці

Як відомо, дипломатичні відносини між Німеччиною та Україною перебувають у напруженому стані через проросійську політику офіційного Берліна в минулому і затягування із постачанням зброї. Оглядачі звинувачують німецьких політиків у тому, що ті зробили свій внесок у те, що міжнародні злочини під час повномасштабного вторгнення Росії стали можливими, зокрема, почавши втілювати проєкт Північний потік-2 після тимчасової окупації Криму.  

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та експерти неодноразово закликали ввести ембарго на російські енергоносії у відповідь на тимчасову окупацію Криму. Утім, Німеччина збільшувала свою енергетичну залежність від Росії й продовжувала економічні зв’язки з країною-агресором. 

Відомо, що Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

За даними головного управління розвідки міністерства оборони та голови МЗС Росії Сергія Лаврова, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію Сходом і планує повне знищення України.

З 24 лютого до 23 серпня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 13 560 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в країні: 5 614 цивільних осіб загинули, з них 362 дитини, 7 946 цивільних осіб отримали поранення, з них 610 дітей. 92 відсотки цих втрат були спричинені використанням вибухової зброї широкого радіуса дії в населених пунктах.

В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Наслідки російського вторгнення у м. Тростянець Сумської області, липень 2022 рік

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. За підрахунками Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

За даними президента України Володимира Зеленського, з початку повномасштабного вторгнення Росія незаконно депортувала 2 млн громадян України до різних регіонів своєї території.
 
Після обстрілів, зокрема Сергіївки на ОдещиніКременчука на ПолтавщиніЧасового Яру, неодноразових застосувань касетних боєприпасів у житлових районах Харкова, бомб, що розлітаються на сотні уламків, спричиняючи смерть та каліцтва цивільних, влада України закликає визнати Росію державою-терористом та виключити з Радбезу ООН.
 
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар напередодні закликала ООН підтримати створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вона наголосила, що якщо за злочини не карають, а винних не притягують до відповідальності, то вони будуть ще більшими. Джеппар переконана, що, навіть коли президент РФ Володимир Путін програє свою війну, бізнес із Росією має бути неможливим, доки винних не буде притягнуто до відповідальності за злочини в Україні.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter