Одного з організаторів “пʼяних вечірок” узяли під варту в залі суду

Дата: 17 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

17 квітня, у понеділок, одного з організаторів так званих пʼяних вечірок, на яких вчиняли насильство над дівчатами, узяли під варту в залі суду з альтернативою застави у 536 800 гривень.

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов.

Фото: Андрій Нєбитов

“Сьогодні ухвалою Київського апеляційного суду одного з організаторів взяли під варту в залі суду, збільшивши розмір застави до 536 800 гривень. Досудове розслідування триває”, – зазначив він. 

Нєбитов нагадав, що 1 лютого поліція оголосила про підозру групі 20-річних хлопців, які в Києві влаштовували “вечірки”, куди запрошували дівчат та, ймовірно, підсипали їм снодійне з наркотичною дією в алкоголь.

Після цього молодики проводили прямі ефіри, де на камеру знущалися з напівпритомних дівчат, роздягали їх, знімали на відео статеві органи та ґвалтували пальцями. Кожне відео супроводжується сміхом та коментарями із сексуальним підтекстом. Автори заявляли, що роблять такий контент, щоб “показати аморальність жінок”.  

Згодом, 3 лютого, Андрію Ярині та його другу Ярославу Домбровському, яких підозрюють в організації “п’яних вечірок” і поширенні порноконтенту, Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід. Підозрюваних залишили під вартою до 1 квітня без права внесення застави.

Жінки та дівчата, які постраждали від подібних інцидентів, можуть звертатися по допомогу за телефонами 10215 47 та 116 123. Крім того, можна повідомити про проблему на гарячу лінію “Юрфем: підтримки” за номером 068 145 55 90. Тут потерпілі зможуть отримати юридичну консультацію, їм допоможуть написати заяву в поліцію, зібрати докази, знайдуть адвоката та оплатять його послуги, а за потреби також спрямують на медичну чи психологічну допомогу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter