Двох організаторів “вечірок”, які знущалися з дівчат, суд залишив під вартою на 60 днів без права внесення застави

Дата: 03 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Андрію Ярині та його другу Ярославу Домбровському, яких підозрюють в організації п’яних вечірок і поширенні порноконтенту, Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід. Підозрюваних залишили під вартою до 1 квітня без права внесення застави.

Про це повідомило “Суспільне” із залу суду.

Фото: Ліля Гончарук “Суспільне”.

19-річний Андрій Ярина, вів трансляції, де хлопці знущалися з непритомних дівчат. За його словами, він офіційно не працевлаштований.

“Підозрюється у розповсюдженні відео порнографічного характеру. Він з хлопцями знімав відео дівчат у непритомному стані, далі його розповсюджували у телеграм-каналі. Підозрюваний може переховуватись, може знищити речі та документи, які потрібні слідству. Ярині необхідно обрати запобіжний захід – тримання під вартою”, – зазначив один із прокурорів.

Після того, як його дії почали масово обговорювати в інтернеті, Ярина заявив, що таким чином він нібито збирає гроші на ЗСУ, а дівчата, які фігурували на відео, “самі винні”. Звинувачення у ґвалтуваннях хлопець відкидає.

Речниця Нацполіції Київщини Ірина Прянішнікова у коментарі “Українській правді” зазначила, що наразі поліція не може підтвердити, чи дійсно організатори вечірок збирали кошти на ЗСУ. 

Прокуратура наполягала, аби обвинуваченого не відпускали під заставу. Адже під час обшуку лише у кишені Ярини виявили 4 тисячі доларів.

Адвокат підозрюваного Олег Охман називає справу політичною. За його словами, оголошення про підозру та обшуки відбувалися з порушеннями, а від потерпілих дівчат не було заяв.

Ще одного організатора “вечірок” Ярослава Домбровського теж залишили під вартою до 1 квітня. Прокурори сказали, що той мав речовину, схожу на наркотик, проте це ще не доведено. Хлопець навчається в Тернополі.

“Нікого не знімав, я не маю доступу до соцмереж. Участь у вечірках – єдине, де брав участь. Я ні до кого не ліз, нікому нічого поганого не зробив”, – заявив під час слухання Домбровський.

Його батьки хотіли внести заставу, але суд заборонив це.

Наразі правоохоронці спілкуються з ймовірними жертвами “блогерів” та закликають дівчат, які стали їхніми жертвами, звертатися у поліцію, щоб слідчі могли встановити коло потерпілих.

Нагадаємо, 2 лютого Домбровського та Ярину затримала поліція, їх помістили до ізолятора тимчасового тримання. Чоловіки, ймовірно, підсипали снодійне дівчатам в алкоголь, а потім знущалися і домагалися їх, знімаючи це на відео. За скоєне їм обом загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter