Одного з імовірних нападників на активіста Лємєнова відправили під арешт – ГПУ

Дата: 02 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Правоохоронці встановили осіб, підозрюваних у нападі на антикорупційного експерта Олександра Лємєнова.

Про це повідомляє ГПУ. 

Олександр Лємєнов

На підозрюваних правоохоронці вийшли після аналізу записів з камер спостереження. Окрім імовірних нападників слідчі знайшли й особу, яка привезла їх до місця нападу і забрала звідти на автомобілі.

27 листопада за місцем проживання вказаних осіб провели обшуки, одного з них затримали та відправили під варту без можливості внесення застави. Другого учасника нападу оголосили в розшук.

Як відомо, на активіста напали 8 листопада біля його будинку в Києві. Напередодні нападу активіст оприлюднив на своїй сторінці у фейсбуку погрози від Ольги Шарій, дружини одіозного проросійського відеоблогера Анатолія Шарія.

Лємєнов є головним експертом неурядової організації StateWatch, яка працює над контролем витрат публічних коштів, особливо у сфері оборони, а також моніторингом антикорупційних органів та органів досудового розслідування і прокуратури. Раніше Лємєнов був головним експертом Антикорупційної групи “Реанімаційного пакету реформ”. Зараз Олександр також входить до кадрової комісії ГПУ та відбирає прокурорів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter