Очільника клубу, що готував молодь до участі у збройних формуваннях “ДНР” оголосили в розшук

Дата: 31 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У справі щодо керівника “військово-патріотичного клубу” “Амазонки” на тимчасово окупованій території Донеччини, який готував підлітків для поповнення терористичних угруповань так званої “ДНР”, СБУ завершила досудове розслідування та скерувала обвинувальний акт до суду. Наразі зловмисника оголосили в розшук.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

 “Слідчі органів безпеки задокументували, що за завданням кураторів із РФ організатор створив структуру військового типу з жорсткою дисципліною та субординацією. З початку російської агресії клуб “запрацював” на базі колишнього звичайного шкільного гуртка“, – йдеться у повідомленні.

Діти підліткового віку, серед яких, переважно, дівчата:

  • проходили стройову, фізичну, тактичну та вогневу підготовку;
  • мали “військові звання”;
  • зобов’язані були носити військову форму.

Молодих бійців” готували для майбутнього проходження служби в окремих терористичних підрозділах “ДНР”, підконтрольних країні-агресору. Встановлено, що “курсантів” ідеологічно накачували ідеями від’єднання всієї території Донеччини від України та проголошення псевдоутворення “незалежною державою“, – зазначається у повідомленні.

За матеріалами СБ України організатора обвинувачено у вчиненні злочинів, передбачених: ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ч. 3 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), та ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України.

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно очільника терористичної організації, зловмисника оголошено у розшук.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter