Очільник МАГАТЕ Рафаель Гроссі прибув на Курську АЕС

Дата: 27 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Голова Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі прибув до Курської області в Росії, де розпочав інспекцію Курської АЕС.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Курська АЕС. Фото: Росенергоатом

Гроссі планує провести переговори з керівництвом станції, оцінити стан зовнішнього електропостачання та доступність під’їзних шляхів, щоб надати незалежну оцінку ситуації на АЕС. У контексті просування українських військ у Курській області АЕС опинилася в зоні досяжності української артилерії.

Раніше Гроссі висловлював “особливу стурбованість” через близькість атомної станції до зони бойових дій, оскільки на цьому обʼєкті працюють два реактори.

17 серпня керівник “Росатома” Олексій Лихачов у розмові з Гроссі заявив про нібито підготовку Україною провокації на Курській АЕС і запросив голову МАГАТЕ відвідати станцію для перевірки її безпеки. Україна офіційно відкинула звинувачення в підготовці нападу на АЕС.

Після візиту до Курської області Гроссі вирушить до Києва для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, що 14 серпня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій запустило цілодобову гарячу лінію для жителів Курської області РФ. Вона діятиме для тих, хто хоче евакуюватись із зони бойових дій на територію України.

Жителі Курської області мають два способи, щоб залишити заявку:

  • зателефонувати або написати на номер +38 (093) 367-83-68 через телеграм або ватсап;
  • написати на електронну пошту: hotlinesos24@gmail.com. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter