Обвинувачені в теракті в Харкові дістали довічне

Дата: 28 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Фрунзенський районний суд Харкова засудив винуватців теракту в місті, який стався у 2015 році, до довічного ув’язнення з конфіскацією всього майна.

Про це повідомляє “Українська правда”.

Суд також постановив, що в строк відбування покарання Віктора Тетюцького, Сергія Башликова та Володимира Дворнікова треба зарахувати час перебування в установі попереднього ув’язнення.

“До набрання вироком законної сили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою змінити на особисте зобов’язання, звільнивши з-під варти негайно”, – оголосив суддя.

Дворніков, Тетюцький та Башликов зобов’язані прибувати до прокурора та суду за першою вимогою, повідомляти прокурора та суд про зміну місця проживання.

Контроль за виконанням покладено на прокурора прокуратури Харківської обл. Лимаря.

“Докази у справі про теракт після набрання вироком чинної сили знищити”, – додав суддя, що головує, зачитуючи вирок.

Обвинувачені можуть оскаржити вирок протягом 30 діб із дня оголошення.

Відомо, що під час засідання люди під будівлею райсуду розгорнули плакат “Обмін терористів – ганьба Зеленського”, протестуючи проти ймовірного обміну з Росією обвинувачених у теракті. Незадовго до цього прокурор у справі попросив суд відпустити з-під варти трьох обвинувачених, адже Росія нібито занесла їх до списку на обмін.

Як відомо, 23 грудня Тристороння контактна група домовилася про взаємне звільнення утримуваних осіб до кінця року з Росією. Одразу після цього в медіа з’явилась інформація, що в списках на обмін можуть бути беркутівці, яких обвинувачують у розстрілі Майдану.

За словами адвокатки родин Небесної сотні Євгенії Закревської, Апеляційний суд може звільнити їх з-під варти заради обміну. Проти цього виступають рідні загиблих майданівців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter