Обвинувачених у теракті в Харкові можуть занести до списку обміну

Дата: 27 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Прокурор у справі щодо теракту в Харкові біля Палацу спорту у 2015 році, внаслідок якого загинули четверо людей, просить суд відпустити з-під варти трьох обвинувачених, адже Росія нібито занесла їх до списку на обмін.

Про це повідомляє Громадське. 

Кадри теракту під час Маршу єдності в Харкові, 2015 рік

“Я мушу констатувати, що російською стороною до списку обмінюваних осіб принципово включені [Сергій] Башликов, [Володимир] Дворніков та [Віктор] Тетюцький”, – сказав на засіданні 26 грудня прокурор Володимир Лимар.

Обвинувачення просить для трьох чоловіків довічного ув’язнення, натомість сторона захисту просить суд звільнити всіх трьох з-під варти під особисте зобов’язання.

Родичі потерпілих та загиблих унаслідок теракту людей виступають категорично проти такого розвитку події. Так, потерпіла Марина Толмачова, яка втратила внаслідок трагедії чоловіка, наголосила, що хоче, аби винуватці теракту були покарані на території України. 

“Я підтримую прокурора в рамках його прохання про міру покарання. Вони всі повинні понести покарання на території України. Я категорично проти обміну таких категорій навіть не громадян, я не знаю, як їх можна назвати. Мені дуже жаль, що Мінські угоди ідуть усупереч законодавству України. По законодавству Україна повинна захищати своїх громадян”, – сказала вона. 

Довічного ув’язнення для трьох обвинувачених просить і потерпілий Андрій Дідік, який втратив у теракті 15-річного сина.

“Я заперечую проти зміни міри тримання, а також обміну в рамках Нормандського формату”, – сказав він.

Як відомо, 23 грудня Тристороння контактна група домовилася про взаємне звільнення утримуваних осіб до кінця року з Росією. Одразу після цього в медіа з’явилась інформація, що в списках на обмін можуть бути беркутівці, яких обвинувачують у розстрілі Майдану.

За словами адвокатки родин Небесної сотні Євгенії Закревської, Апеляційний суд може звільнити їх з-під варти заради обміну. Проти цього виступають рідні загиблих майданівців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter