До кінця року Україна і Росія мають обмінятися полоненими

Дата: 24 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Тристороння контактна група досягла домовленості про взаємне звільнення утримуваних осіб до кінця року.

Про це повідомили в Офісі президента. 

Повернення утримуваних осіб відбудеться до кінця цього року, як і було домовлено під час зустрічі лідерів «Нормандської…

Gepostet von Офіс Президента України am Montag, 23. Dezember 2019

За словами представниці України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерії Лутковської, наразі “остаточно дошліфовуються списки”.

“Ми зможемо нарешті забрати з незаконного утримання під вартою тих наших хлопців, яких не змогли забрати в грудні 2017 року, тих хлопців, які протягом чотирьох років після Іловайська, Дебальцевого перебували в полоні і які протягом чотирьох років не мали можливості навіть поспілкуватися зі своїми сім’ями”, – повідомила вона. 

Також Лутковська попросила “всіх не маніпулювати інформацією”, адже за процедурою взаємного звільнення стоять долі людей.

Водночас журналісти Громадського після появи інформації про домовленості повідомили, що Україна планує в межах обміну полонених передати бойовикам ОРДЛО колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року. Про це медіа повідомили два джерела, дотичних до судової справи. За їхніми даними, рішення про обмін колишніх беркутівців ухвалило вище керівництво країни.

Відомо, що бойовики з ОРЛО ще у 2016 році хотіли додати п’ятьох ексберкутівців до своїх списків на обмін.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter