ОБСЄ: На початку року дитина загинула від вибуху гранати в окупованому Сніжному

Дата: 21 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Моніторингова місія ОБСЄ повідомила про смерть дворічної дитини на окупованій частині Донбасу, що сталася на початку лютого поточного року. 

Про це свідчить звіт СММ ОБСЄ за 20 квітня. 

Фото: pinterest

Інцидент трапився ще 8 лютого поточного року. Мати дівчинки розповіла спостерігачам, що коли вона прокинулася увечері і збиралася ввійти в кімнату, де спали її дві дочки, то почула вибух. За словами жінки, її чоловік активував ручну гранату, яка вибухнула в приміщенні.

Внаслідок вибуху дворічна дівчинка отримала травми голови, а тому її відвезли до лікарні Донецька, де й прооперували. Згодом, 20 лютого, дівчинка померла. Інформацію про смерть спостерігачам підтвердили й у морзі окупованого міста. 

Нагадаємо, що у квітні російські медіа та підконтрольні бойовикам сайти почали поширювати фейк про те, що військові Збройних сил України нібито скинули вибуховий пристрій за допомогою безпілотника на селище Олександрівське, яке розташоване за 15 кілометрів від лінії розмежування, біля окупованого Єнакієвого. Внаслідок цього нібито загинули п’ятирічна дитина та літня жінка. 

Виявилося, що факт загибелі дитини реальний, однак через маніпуляції в пропагандистських медіа читачі не знали про те, що боєприпас дитина нібито знайшла в сараї рідних. Згодом СБУ почала розслідувати інцидент із загибеллю дитини як теракт.

Нагадаємо, що міни та нерозірвані снаряди, за даними ООН, становлять загрозу життю двох мільйонів людей на Сході України. Від серпня минулого року та до січня поточного на Донбасі внаслідок підриву на мінах загинули щонайменше вісім цивільних осіб.  ZMINA докладно розповідала про те, скільки дітей постраждало від мін на Донбасі і яка їм потрібна допомога.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter