СБУ розслідує загибель дитини на Сході України як теракт

Дата: 16 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України розслідує факт загибелі внаслідок вибуху 2 квітня п’ятирічного хлопчика в непідконтрольному селищі Олександрівське, що на Донеччині.

Про це інформують “Новости Донбасса” з посиланням на управління СБУ в Донецькій і Луганській областях. 

Подвір’я, на якому загинув п’ятирічний хлопчик, селище Олександрівське, Донеччина, Україна

Спецслужба проводить перевірку за цим фактом у межах зареєстрованого кримінального провадження за статтею “Терористичний акт”. У відомстві не повідомили подробиць, але розповіли, що “проводять перевірку цього факту”.

Попри всі заяви Кремля, що Росія не є стороною конфлікту на Донбасі, з невідомих причин Слідчий комітет РФ розслідує смерть дитини на окупованій території.

Раніше незаконне збройне формування Донеччини звинуватило українських військових у вбивстві дитини за допомогою безпілотника.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації просила Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ перевірити цю інформацію. Поспілкувавшись телефоном з бабусею загиблого п’ятирічного хлопчика, ОБСЄ повідомила, що на момент вибуху жінка перебувала в будинку, потім почула вибух та побачила білий і сірий дим.

За словами бабусі, коли вона вийшла надвір, то побачила онука, який лежав на землі. Вона також помітила фрагменти осколків і сліди пошкоджень на паркані.

За версією української делегації в Тристоронній контактній групі дитина загинула від вибухового пристрою, який знайшла у дворі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter