Обласна Київрада звернулася до парламенту, щоб той заборонив УПЦ МП

Дата: 09 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Депутати Київської обласної ради звернулися до Верховної Ради щодо заборони Української православної церкви Московського патріархату. 

Про це розповіли в Київській обласній раді. 

Депутати ухвалили відповідне рішення 9 червня.

Вони наголосили, що УПЦ МП “має церковно-канонічний зв’язок з російською православною церквою, є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування”. Звернення депутати назвали історичним. 

Після початку повномасштабного вторгнення Росії та виправдання нападу на Україну з боку Російської православної церкви дві третини українців заявили, що держава тією чи іншою мірою має втручатися в діяльність УПЦ МП. Понад половину взагалі виступають за повну заборону цієї церкви.

За понад рік, що триває повномасштабне вторгнення Росії, чимало представників УПЦ МП отримали підозри в розпалюванні ворожнечі, а щодо деяких є дані про допомогу російським військовим. 

Нагадаємо, останнім часом медіа пишуть, що та чи інша обласна рада заборонила на території регіону діяльність УПЦ МП. Втім, розгляд таких питань, згідно з українським законодавством, не входить до повноважень обласних адміністрацій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter