Низка країн ЄС бойкотувала зустріч з головою МЗС Ірану через страту опозиційного журналіста

Дата: 14 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Організатори Європейсько-іранського бізнес-форуму скасували захід після того, як низка країн ЄС бойкотувала його проведення через страту в Ірані опозиційного журналіста Рухолли Зама.

Про це повідомляє Politico.

Убитий іранською владою журналіст Рухолла Зам. Фото: AFP

Форум мав відбутися 14 грудня в онлайн-форматі. Однак напередодні МЗС Франції заявило, що “через варварське і неприйнятне” вбивство Зама представники Франції, Німеччини, Австрії та Італії не візьмуть участі в заході.  

Організатори форуму в повідомленні про скасування не згадали про вбивство журналіста, водночас зазначили, що “сила економічної дипломатії полягає в її здатності забезпечити основу для конструктивних відносин, одночасно сприяючи економічним можливостям та економічному добробуту громадян”.

Нагадаємо, що 12 грудня в Ірані повісили керівника опозиційного новинного порталу AmadNews Рухоллу Зама, який у 2017 році висвітлював протести в країні. Журналіста засудили до смертної кари за “корупцію на Землі” – обвинувачення, яке часто використовується в справах, пов’язаних зі шпигунством або спробами повалення уряду Ірану.

Відомо, що, за даними звіту організації “Репортери без кордонів”, минулого року у світі через професійну діяльність убили 49 журналістів.

Фотографія обкладинки: AFP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter