У 2019 році у світі вбили майже пів сотні журналістів

Дата: 17 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

У 2019 році у світі через професійну діяльність убили 49 журналістів.

Про це свідчать дані звіту організації “Репортери без кордонів”. 

Окрім цього наразі 389 журналістів перебувають у в’язниці, а 57 – у заручниках, свідчать дані звіту. Експерти організації зауважили, що кількість убитих журналістів цьогоріч є найнижчою за 16 років і знизилася на 40% порівняно з минулим роком, однак досі професія журналіста вважається небезпечною. 

Зниження показника смертності, за словами дослідників, пов’язане зі зменшенням кількості загиблих журналістів у зонах війни.

“Висвітлення конфліктів у Сирії, Ємені та Афганістані було вдвічі менш смертельним для журналістів: із загальною кількістю 17 убитих журналістів у цих трьох країнах порівняно з 34 у 2018 році. Таке безпрецедентне падіння не має, однак, перекрити той факт, що кількість журналістів, загиблих у мирних країнах, залишається такою самою, як і в попередні роки”, – зазначили вони. 

Нагадаємо, що з початку року експерти ІМІ налічили 226 випадків порушень прав журналістів в Україні. Зокрема, один випадок убивства, 93 випадки перешкоджання, 34 випадки погроз, 20 випадків побиття, 21 випадок обмеження доступу до публічної інформації та 16 випадків кібератак. 

Як відомо, кожні п’ять днів в Україні б’ють журналіста

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter