НСЖУ спростувала інформацію про співпрацю журналіста Володимира Головатого з окупантами

Дата: 06 Липня 2022
A+ A- Підписатися

1 липня поширилась інформація про співпрацю з окупаційним режимом чотирьох журналістів із Бердянська. Серед них був і Володимир Головатий. Тоді секретаріат Запорізької облорганізації НСЖУ ухвалив рішення про виключення Головатого з лав цієї спілки. Проте згодом інформацію про це спростував сам журналіст, а НСЖУ попросила вибачення.

Про це повідомляє Запорізька організація НСЖУ.

Фото: Українська правда

Володимир Головатий повідомив, що зараз він відійшов від журналістської діяльності й займається волонтерською допомогою для соціально незахищених земляків.

“Інформацію, яка надходить із захоплених ворогом районів, перевіряти важко. Вважаємо доказами зради журналістів лише їхні виступи в ефірі підконтрольних загарбникам ЗМІ. Боротися потрібно з тими, хто опинився на передовій пропаганди, а не з тими, про громадянську позицію кого поширюються різноманітні чутки”, – написала спілка.

Як зазначає Запорізька обласна організація НСЖУ, вони вірять у щирість колеги й вибачаються перед ним за прикру помилку.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що три мелітопольських журналісти погодилися на співпрацю з окупантами, також співпрацює з росіянами головред бердянської газети “Город”.

Крім того, у Херсоні журналіст, член Національної спілки журналістів Олег Грушко через сайт “Надднепрянка” після російської окупації міста почав поширювати ворожу пропаганду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter