Німецькі священники благословили одностатеві союзи всупереч забороні Ватикану

Дата: 13 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Священнослужителі римо-католицької церкви в Німеччині об’єдналися проти рішення Ватикану не благословляти одностатевих союзів як таких, що не відповідають “планам Творця”, і провели публічні церемонії благословення гомосексуалів.

Про це повідомляє The New York Times.

У березні поточного року Конгрегація доктрини віри, що спостерігає за ортодоксальністю й чистотою віровчення та моралі римо-католицької церкви, опублікувала заяву, в якій виступила проти благословення союзів гомосексуалів. Автори наголошували на присутності позитивних моментів в одностатевих стосунках, проте такі союзи все ж, на їхню думку, не узгоджуються з “планами Творця”. 

З такою позицією погодився й Папа Франциск, який до цього неодноразово виступав на підтримку ЛГБТ-людей, порівнював політиків-гомофобів з Гітлером, а жовтні минулого року навіть висловився на підтримку цивільних партнерств. 

Фото: pewresearch.org

У відповідь на заяву Конгрегації доктрини віри група із 16 німецьких священників і активістів створила петицію із закликом до церкви благословляти одностатеві пари.

“Ми продовжимо супроводжувати людей, які дають обітницю, і благословлятимемо їхні стосунки… Ми поважаємо і цінуємо їхню любов і віримо, що їх також благословляє Бог”, – йдеться в їхньому відкритому листі. 

На знак протесту в більш ніж ста німецьких римо-католицьких церквах провели публічні церемонії благословення гомосексуалів. Однією з таких пар стала родина Клаудії та Тані Холлас. 

“Ми любимо одна одну і маємо намір бути разом. Ми думали не тільки про РАЦС, хоча свого часу розписалися. Ми мріяли про церковний обряд, тому що ми віряни”, – заявила одна з жінок.

Нагадаємо, що два роки тому в Німеччині, де близько 53% з понад 23-мільйонної католицької громади є жінками, започаткували рух “Марія 2.0”. Його членкині вимагали від Папи дозволити їм обіймати всі церковні посади на рівні з чоловіками, виступали за скасування обов’язкової обітниці безшлюбності католицьких священників та проти сексуальних домагань у церкві. Вже на початку цього року Ватикан вперше призначив на посаду в Синоді єпископів жінку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter