Нідерланди виступили за створення у Гаазі спеціального трибуналу щодо російської агресії проти України

Дата: 20 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Парламент Нідерландів підтримав створення в Гаазі спеціального трибуналу для розгляду справи про агресію Росії проти України.

Про це у твіттері повідомив тамтешній депутат Сьорд Вімер Сьордсма

Фото: nrs.nl

Сьорд Вімер Сьордсма є депутатом від партії D66, яка стала ініціаторкою розгляду питання. 

“Ми можемо і повинні притягнути Путіна до відповідальності”, – сказав він після голосування.

Як зазначає “Укрінформ”, партія D66 під час нідерландського референдуму 2016 року щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС чітко та від самого початку висловлювала свою позицію на підтримку України. 

Раніше експерти висловлювали думку, що створення спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії Росії проти України має бути результатом спільних зусиль європейських країн, насамперед Німеччини, Франції та Великої Британії. 

Покарання Росії за агресію є одним з пунктів запропонованої під час засідання 77-ї Генасамблеї ООН  Україною “формули миру”. Детальніше про те, що це за формула, ви можете прочитати за посиланням

Зеленський вже створив робочу групу з опрацювання питання формування спеціального міжнародного трибуналу щодо Росії.

Ще у березні група юристів, що є визнаними фахівцями з міжнародного права, проголосила декларацію про створення такого трибуналу.

Нагадаємо, що Росія під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

Фотографія обкладинки: Муніципалітет Вільнюса

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter