“Невже Україна і світ не здатні тепер захистити їх?”: “Азов” опублікував фото поранених бійців з “Азовсталі”

Дата: 10 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Полк “Азов” показав фото поранених бійців, які перебувають на території комбінату “Азовсталь”, та закликав ООН і Червоний Хрест урятувати їх. 

Світлини українських захисників опублікували в телеграмі полку. 

Так, поранені перебувають на території “Азовсталі” в повній антисанітарії, з відкритими ранами, перев’язаними нестерильними залишками бинтів, без необхідних медикаментів і навіть харчування.

“Увесь цивілізований світ має бачити умови, в яких перебувають поранені, скалічені захисники Маріуполя і діяти!.. Ми закликаємо ООН та Червоний Хрест показати свою гуманність та підтвердити основні засади, на яких вас створено, врятувавши поранених, що вже не є комбатантами. Військовослужбовці, яких ви бачите на фото, і ще сотні на заводі “Азовсталь”, з тяжкими пораненнями ціною власного здоров’я захищали Україну та весь цивілізований світ. Невже тепер Україна і світова спільнота не здатні захистити та подбати про них?” – йдеться в дописі. 

“Азов” вимагає негайної евакуації поранених військовослужбовців до контрольованих Україною територій, де їм нададуть допомогу та забезпечать належний догляд. 

Раніше сьогодні президент України Володимир Зеленський у відеопромові в парламенті Мальти заявив, що політичне керівництво застосовує всі можливі дипломатичні інструменти, щоб визволити з “Азовсталі” поранених військових. Проте Росія блокує всі можливі варіанти евакуації. 

“Ми запитували в наших партнерів і необхідну зброю, щоб деблокувати Маріуполь і врятувати всіх людей – і військових, і цивільних. Але саме тієї зброї і саме в такому обсязі, як потрібно для деблокади Маріуполя, у нас поки немає”, – сказав він. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter