“Не забудемо про кримських татар”: керівник української розвідки озвучив принципи потенційного обміну полоненими з Росією

Дата: 16 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Під час майбутніх обмінів полоненими з Росією Україна насамперед добиватиметься звільнення важкохворих і тяжкопоранених, захисників Маріуполя, жінок, а також кримських татар, яких росіяни утримують у в’язницях на своїй території.

На цьому під час брифінгу наголосив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, йдеться у телеграм-каналі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Російські солдати, яких взяли у полон українські військові на Курщині РФ. Джерело: СБУ

Він підкреслив, що його відомство також докладатиме максимум зусиль щодо повернення цивільних бранців, зокрема тих, хто перебуває у неволі з 2014 року.

Напередодні видання Financial Times повідомило, що Росія та Україна розпочали переговори про обмін полоненими, захопленими українськими військовими на Курщині.

За даними Представництва Президента України в АР Крим, Росія утримує в неволі 208 кримських політв’язнів, 125 з них – кримські татари.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що після окупації Криму російські силовики почали переслідувати всіх: і літніх людей, і людей з інвалідністю, які тяжко хворіють.

Станом на травень 2024 року у неволі окупанти незаконно утримували щонайменше сімох кримських політв’язнів з інвалідністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter