НАЗК склало протокол щодо керівника Конституційного Суду через конфлікт інтересів

Дата: 18 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол щодо в.о. голови Конституційного Суду України (КСУ) Сергія Головатого за статтею “Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів”. 

Про це розповіли у НАЗК. 

Фото: КСУ

За даними НАЗК, на розгляд до суду надійшла скарга, у якій заявник зазначав, що Головатий вніс завідомо недостовірні відомості до ухвали та наполягав, що його треба звільнити.

Головатий, як кажуть правоохоронці, подав звернення на розгляд звичайного засідання, а не на розгляд спеціального пленарного засідання КСУ, звідки воно могло потрапити до комісії з питань регламенту та етики КСУ. Під час останнього звернення могло потрапити до комісії, що й може скласти протокол про звільнення Головатого, втім, цього не сталось. 

Протокол щодо Головатого направили йому на ознайомлення. Якщо суд визнає суддю винним, то він може отримати штраф та опинитись у Єдиному держреєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

“Дії судді можуть бути розцінені як вчинення ним істотного дисциплінарного проступку, у зв’язку з чим суддя може бути звільнений з посади”, – наголошують у НАЗК. 

Головатий публічно новини про складання протоколу щодо нього не коментував. 

На початку поточного року Голосіївський районний суд міста Києва 2 січня 2024 року визнав Головатого винним у вчиненні адміністративного правопорушення та зобов’язав його сплатити штраф 1700 гривень. Суддя не виконав припис НАЗК від 12 жовтня 2023-го та не надав інформації й копій документів, що вимагали правоохоронці.

Нагадаємо, що НАЗК склало протокол на Дениса Шмигаля за розголошення даних викривача корупції, але прем’єр звинувачення відкидає. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter