Навчальний рік в Україні розпочнеться вчасно та в офлайн-режимі – МОН

Дата: 07 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Навчальний рік з 1 вересня в школах, університетах та закладах професійно-технічної освіти розпочнеться в режимі офлайн.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

Фото: Politeka

Як відбуватиметься процес навчання в закладах, які перебувають у зоні бойових дій чи біля лінії фронту, залежить від ситуації з безпекою в країні.

“Щодо початку нового навчального року: хочу повідомити всім батькам, усім школярам, студентам, що 1 вересня навчальний процес в Україні буде відновлено в режимі офлайн. І всі діти, студенти, учні мають піти до шкіл, університетів, коледжів, закладів професійно-технічної освіти. Тобто я закликаю наших дітей готуватися до офлайн-процесу в українській освіті”, – заявив Вітренко.

Наразі МОН проводить перевірку укриттів, які можуть використовувати учні та студенти під час повітряних тривог та інших загроз.

“Ми зараз проводимо аудит усіх місць, де можна ховати дітей. Буде проведено роботу, яка стосуватиметься щонайменше найпростіших укриттів у школах, їхнього матеріально-технічного забезпечення – там є відповідні вимоги щодо наявності води, аптечок тощо. Ми маємо в Україні такі школи, де є бомбосховища. Окремо, якщо поруч зі школою є бомбосховища, мають бути розроблені спеціалізовані шляхи евакуації, вони мають бути затверджені ДСНС. Ця робота проводиться дуже активно”, – розповів Вітренко.

Як ZMINA повідомляла раніше, МОН вносить зміни до навчальних програм з таких предметів, як захист Вітчизни, зарубіжна література, історія України та всесвітня історія.

Нагадаємо, що в Маріуполі окупанти відкрили напівзруйновану школу, де проводитимуть підготовку до нового навчального року за російською програмою. Там дітям усе літо викладатимуть російську мову та літературу, історію Росії та математику російською. Випускникам обіцяють видати атестати так званої “ДНР” та пропонують одразу вступити до низки російських вишів, які розташовані в економічно депресивних регіонах.

Так само в тимчасово окупованому Енергодарі впродовж останнього тижня російські окупанти разом із самопроголошеною владою активно ходять по навчальних закладах міста, намагаючись зібрати освітян для подальшої організації навчального процесу на своїх умовах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter