Навчальна гра “Крок” із протидії насильству отримала офіційне схвалення від МОН

Дата: 27 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Навчальна гра з протидії насильству “Крок” отримала від Міністерства освіти та науки України гриф “Схвалено для використання в освітньому процесі”.

Про це громадська організація “Ет Сетера”, яка є розробником гри, повідомила в коментарі “Детектору медіа”.

Так, на початку нового навчального року шкільні психологи та соціальні педагоги матимуть можливість безоплатно протестувати гру. У грі моделюються ситуації, які можуть призвести до насильства в реальному житті. Перебіг гри змінюється залежно від рішень гравців, проте незалежно від вибору головний персонаж стикається з насильством. Це створює підґрунтя для подальшої дискусії та рефлексії з класом під керівництвом психологині.

Усього в грі представлено 30 сценаріїв, які охоплюють різні типи насильства, такі як домашнє насильство, булінг та сексторшин і використання інтимних фото та відео для шантажування та вимагання грошей. Сценарії відрізняються за рівнем складності, деякі з них рекомендуються для перших занять з дітьми. Щоб полегшити вибір, на сайті гри додали теги для кожного сценарію.

Громадська організація “Ет Сетера” створила серію тренінгів для шкільних психологів та соціальних педагогів, навчаючи їх працювати з грою. На сайті гри “Крок” також доступні методичні рекомендації, які допоможуть педагогам та психологам краще зрозуміти механіку гри, отримати додаткові пояснення до сюжетів та супутні матеріали для занять.

Для отримання безоплатного доступу до гри необхідно зареєструватися на сайті проєкту.

Нагадаємо, що Офіс генерального прокурора спільно з Міністерством цифрової трансформації та платформою “Дія.Освіта” розпочали серію освітніх програм, спрямованих на підвищення рівня кібербезпеки.

Перша з цих програм має назву “Сексуальне насильство в інтернеті: що це і як цьому протидіяти”. Цей посібник створений з урахуванням потреб батьків, опікунів, дітей та підлітків.

У цьому гайді наведено прості та зрозумілі рекомендації щодо того, як убезпечити своїх дітей під час користування інтернетом і створити для них безпечне середовище. Також там розглядаються різні види сексуального насильства в інтернеті, а ще надаються практичні поради щодо налаштування конфіденційності та безпеки пристроїв.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter