Нардеп Гончаренко звернувся до Зеленського із закликом ввести іноземні війська в Україну

Дата: 13 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Народний депутат Олексій Гончаренко скерував звернення до президента України Володимира Зеленського, в якому закликав останнього звернутися до міжнародних партнерів із проханням увести іноземні війська для допомоги в стримуванні російської агресії. 

Звернення Гончаренко опублікував у соцмережах. 

У листі нардеп звернув увагу на заяви президента Франції Емануеля Макрона, який уже вдруге з початку поточного року казав про можливість відправити французьких військових до України. 

“Також на сьогодні відправлення військ в Україну не виключають в Естонії, Латвії, Литві, Нідерландах, Польщі, Норвегії, Чехії, Фінляндії та Канаді”, – каже Гончаренко. 

Парламентар просить Зеленського надати доручення МЗС і Міноборони, щоб вони внесли на розгляд РНБО питання про допуск іноземних військ на українську територію. Після цього звернення має розглянути Верховна Рада. 

Враховуючи складну ситуацію на фронті, зокрема на Харківщині, не можна гаяти далі час. Ці рішення мали бути ухвалені ще вчора”, – коментує Гончаренко свою ідею. 

В Офісі президента України раніше вже коментували ймовірність відправлення іноземних військ до України. Так, заступник глави ОП Ігор Жовква нарікав, що “для цього необхідне відповідне рішення”, та додавав, що Україна не є членом НАТО, що й заважає відправленню військ. 

Нагадаємо, 2022 року президент Польщі Анджей Дуда казав, що якщо Росія застосує хімічну зброю, то НАТО може переглянути своє рішення не втручатись у воєнний конфлікт.

Тепер застосування росіянами хімічних боєприпасів стало систематичним, а про їхнє використання розповідають самі російські військові. Втім, організація із заборони хімзброї каже, що ці дані “не досить обґрунтовані”. 

Фотографія обкладинки: АР 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter