Напередодні саміту миру у Швейцарії побільшало кібератак

Дата: 10 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Напередодні конференції, присвяченій встановленню миру в Україні, хакери посилили тиск на Швейцарію, де відбудеться захід. 

Про це повідомляє Reuters. 

Ілюстраційне зображення. Фото: nato.int

Дев’яносто держав і організацій зареєструвалися для участі в переговорах, що відбудуться на курорті поблизу міста Люцерн 15–16 червня.

За словами голови уряду і Федеральної ради. Швейцарії Віоли Амгерд, кількість атак хакерів почала збільшуватись останніми тижнями. Відбуваються вони на тлі заяв у російських пропагандистських медіа щодо конференції.

Швейцарські посадовці кажуть, що існує явна “зацікавленість” у зриві заходу, але російського посла для роз’яснень не викликатимуть. 

“Я так і хотіла, бо дезінформаційна кампанія настільки екстремальна, що кожен може побачити: у ній мало що відбиває реальність”, – пояснює Амгерд.

Нагадаємо, що після початку повномасштабного вторгнення Росії на українські органи влади щомісяця вчиняють 20–50 мільйонів кібератак. Україну та країни НАТО кібератакують щонайменше п’ять угруповань: FrozenLake, Coldrive, Summit, FrozenBarentz та FrozenVista, частина з яких співпрацює з ФСБ та ГРУ Росії.

Усього за день до початку повномасштабного вторгнення російські хакери атакували сайти Верховної Ради, Кабміну, СБУ та МЗС. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter