Наглядова рада Facebook схвалила блокування Трампа

Дата: 05 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Наглядова рада американської соціальної мережі Facebook схвалила блокування експрезидента США Дональда Трампа на платформах фейсбуку та інстаграму.

Про це повідомляє BBC.

Фото: timesofisrael.com

Наглядова рада Facebook – це незалежна структура, яку створив засновник компанії Марк Цукерберг у жовтні 2020 року. До ради входять відомі юристи та доктори права, які можуть розглядати питання щодо видаленого контенту. Вперше орган розглянув надіслані до нього скарги в грудні минулого року. Тоді фахівці оголосили про шість випадків, коли рішення соціальної мережі щодо видалення можна скасувати.

Наприклад, у ситуації з публікацією знімків екрана, що містили твіти колишнього прем’єр-міністра Малайзії Махатіра Мохамада, в якому йшлося, що мусульмани мають право вчиняти насильство над французами за масові вбивства в минулому. Або пост із фотографією померлої дитини, який містив коментар щодо поводження влади Китаю з уйгурами.

Щодо Трампа, якого заблокували спочатку на добу, а потім на “невизначений термін” на платформі, то наглядова рада вважає, що ситуація з ним може стати прикладом для інших світових лідерів, які порушують правила поводження в соціальній мережі. Однак правління вимагає, щоб компанія за пів року визначила, як відповідати на дії порушників. Ці правила планують використовувати й до інших користувачів платформи. 

Нагадаємо, згідно з правилами користування, зокрема, фейсбуку, соцмережа має право видаляти мову ворожнечі, контролювати поширення порнографії та порнопомсти, а також обмежувати заклики до насильства та дискримінації. Після штурму Капітолія в січні 2021-го, коли прибічники Дональда Трампа ввірвались у будівлю, критики блокування президента в мережі почали говорити про неправомірне втручання та обмеження. 

ZMINA докладно розповідала тоді, чи слід вважати такі дії цензурою, чи все-таки дотриманням міжнародних стандартів.

 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter