Нацрада просить владу спростити процедуру анулювання ліцензій ЗМІ-колаборантам

Дата: 02 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Нацраді з питань телебачення і радіомовлення вважають, що наразі потребують можливості анульовувати ліцензії компаній-колаборантів за власним рішенням за спрощеною процедурою перевірки.

Джерело: pixabay.com

Відповідну заяву розмістили на сайті регулятора. В ній йдеться про те, що члени Нацради вже зверталися з цим питанням до законодавців. Тепер рада знов нагадала нардепам про необхідність внести відповідні зміни  у законодавство.

Водночас у Нацраді закликали мовників на тимчасово захоплених російськими військами територіях не співпрацювати з окупантами. У заяві нагадали про кілька випадків, коли таке вже відбувалося.

Так, йдеться про низку передач в ефірі ТРК “ВТВ Плюс” за участю депутата Херсонської міськради VIII скликання Володимира Сальдо. Останній перейшов на бік росіян і самопроголосив себе “очільником Херсонської області” від окупаційної влади. Йому оголосили підозру в держзраді.

Жодне українське медіа не має бути використане проти своєї держави, наголошується в заяві.

“Надання ефіру окупантам та їхнім прислужникам є неприпустимим з огляду на те, що будь-яка інформація є інструментом пропагандистського впливу, цинічного і брехливого, впливу, який спрямований проти цілісності і безпеки нашої держави, вся російська влада приносить лише смерть і страждання”, — уточнили в Нацраді.

Регулятор закликав жителів Херсонщини бути свідомими того, що телеканал “ВТВ Плюс” вдався до співпраці з посібниками держави-агресора і колабораціоністами, а відтак, найімовірніше, буде використовувати свої програми для поширення маніпулятивної і неправдивої інформації, що не відповідає ні дійсності, ні офіційній позиції нашої держави.

Окупантів також підтримав мелітопольський телеканал “МТВ Плюс”. Він включив ретрансляцію програми держави-агресора, а інтернет-провайдер SmartNET із міста Каховки, за даними Нацради, надає доступ до заблокованих російських сайтів та телеканалів.

Нацрада закликала жителів тимчасово окупованих територій критично ставитися до контенту цих телеканалів і не вірити розповсюджуваній ними інформації.

Регулятор звернувся до мовників з проханням негайно інформувати про випадки тиску або захоплення редакцій, обладнання, передавачів, про будь-які критичні і ризиковані дії щодо персоналу компаній.

Раніше стало відомо, що на тимчасово окупованих територіях станом на квітень 2022 року закрилося понад 100 регіональних медіа, щоб не співпрацювати з росіянами та не поширювати кремлівської пропаганди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter