На окупованих територіях припинили роботу понад 100 регіональних медіа – ІМІ

Дата: 27 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованих територіях закрилося понад 100 регіональних медіа, щоб не співпрацювати з росіянами та не поширювати кремлівської пропаганди.

Про це під час онлайн-дискусії “Свобода медіа під час агресії Росії проти України” сказала виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

Джерело: pixabay.com

За її словами, про закриття на окупованих територіях оголосили понад 100 регіональних медіа. Станом на сьогодні лише чотири погодилися співпрацювати з росіянами.

“Решта вирішила закритися – звільнити всіх співробітників, перейти в соцмережі, щоб тільки не давати свій бренд для трансляції російської пропаганди”, – уточнила Романюк.

Водночас вона згадала поведінку російських “ліберальних журналістів”, які, не маючи таких викликів, як українські журналісти, бояться навіть називати війну війною.

Раніше стало відомо про те, що в окупованій Запорізькій області російські військові складають “списки місцевих діячів для викрадення” та розшукують журналістів, щоб примусити їх до співпраці або мовчання.

Таке “полювання на українських журналістів”, щоб примусити мовчати, якщо ті відмовляються поширювати кремлівську пропаганду, є воєнним злочином.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter