На Сумщині побили переселенця – ЗМІ (доповнено)

Дата: 06 Липня 2018
A+ A- Підписатися

У селі Буймер на Сумщині шахтарю-переселенцю з Донецька розірвали рот і побили.

Про це повідомляє телеканал “ТРК ATV”.

У сюжеті стверджується, що на переселенця з Донецька В’ячеслава Рожкова, який понад 20 років працював на шахті і отримав інвалідність 2-ї групи, напали біля магазину. За словами дружини постраждалого Лідії, на її чоловіка накинулися односельці і почали вимагати розмовляти українською мовою.

“Вони його витягли на проїжджу частину біля магазину, почали розривати йому рот. Спочатку їх було троє, а потім виявилося, що їх узагалі дев’ять. Вони його почали класти під машину, почали його переїжджати”, – говорить вона. Чоловікові вдалося втекти.

Постраждалого ушпиталили до районної лікарні з рваною раною ротової порожнини, медики викликали поліцію.

Як розповідає інша переселенка, яка проживає в цьому селі, місцеві жителі влаштували відверте цькування людей, що приїхали з Донбасу.

“Нам в очі кажуть, що ми понаброда, понаїхали, “вас тут ніхто ніколи не прийме, живіть тут хоч сто років, ви все одно будете чужими, тому що ви росіяни, ви не наші“, – розповідає жінка. Лідія Рожкова тепер побоюється тиску з боку місцевої влади, а також розправи місцевих жителів. 

Разом з тим видання StopFake додзвонилося до потерпілого. У коментарі чоловік заперечує, що сутичка сталася через мову.

“Ні, нічого не було. Бійки не було, я просто впав у погріб”, – розповів В’ячеслав Рожков.

Сільський голова Микола Комишанський вважає, що між переселенцем та місцевим підприємцем Олександром Шаповалом стався побутовий конфлікт через зловживання спиртними напоями.

“Сиділи випивали – і один іншого вдарив. От і все. А потім помирилися. Два п’яних мужика вдарили один одного, і все. Ніхто його машиною не переїжджав, ніхто не переслідував. Справжня брехня. Як журналісти можуть ставитися до своєї роботи?” – сказав він.

Із відеосюжету телеканалу “ТРК ATV” випливає, що Лідія Рожкова побоюється селищного голову.

“Я не знаю, що після цього всього буде. Мені тепер Комишанський влаштує… суд Лінча”, – прокоментувала вона.

Пізніше слова дружини Рожкова відкинули і в поліції.

“Зловживали спиртними напоями. По факту, потерпілого доставили з рваною раною рота в лікарню. Сам він до правоохоронних органів не звертався. Усе це розповідає його дружина. Він сам узагалі нічого не хоче говорити, каже: “Не треба мене турбувати, я ні до кого претензій не маю”, – розповів ЗМІ заступник начальника Тростянецького відділу поліції Віталій Разбейко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter