На Закарпатті засудили жінку, яка звинувачувала Україну у вбивстві мирного населення

Дата: 21 Травня 2024
A+ A- Підписатися

На Закарпатті за колабораційну діяльність засудили жительку селища Солотвино Тячівського району, яка підтримувала дії Путіна та звинувачувала Україну в розстрілі мирного населення.

Про це повідомили на сайті Закарпатської обласної прокуратури.

Фото: Getty Images

За інформацією відомства, протягом 2023 року жителька Закарпаття неодноразово розповсюджувала в забороненій в Україні соцмережі провокативні дописи, у яких публічно заперечувала здійснення збройної агресії РФ.

“Жінка наполягала, що розстріли мирного населення в Одесі та Маріуполі нібито здійснювала Україна і саме вона “стирає з лиця землі Донбасу”. Натомість обвинувачена схвалювала дії Путіна та зазначала, що він сприятиме утвердженню миру”, – розповіли в прокуратурі.

Свою провину в скоєному закарпатка повністю визнала.

Суд призначив жінці покарання, позбавивши права на 12 років обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що на початку травня Суворовський районний суд міста Одеси засудив місцевого жителя до трьох років і одного місяця позбавлення волі за антиукраїнські та антисемітські дописи в інтернеті.

2022 року обвинувачений публікував у забороненій соцмережі “Вконтакте” заклики до насильницької зміни влади в Україні, виправдовував збройну агресію Росії, а також дозволяв собі образливі висловлювання за національною ознакою. 

Під час судового засідання чоловік визнав провину і нічого не заперечував. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter