На захоплених територіях окупанти примушують батьків віддавати дітей до кадетських корпусів

Дата: 09 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада на тимчасово захоплених територіях України примушує батьків віддавати дітей на навчання до кадетських корпусів. Крім того, росіяни продовжують активну агітацію у місцях позбавлення волі щодо вступу в’язнів до армії РФ.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр

Ілюстративне зображення. Фото: Кримська правозахисна група

“Великі втрати в живій силі змушують російських окупантів вживати як довготривалих ідеологічних, так й екстрених заходів для продовження тотальної мобілізації на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, російські окупаційні адміністрації розгорнули ідеологічну кампанію з примушення батьків віддавати дітей на навчання до так званих кадетських корпусів”, – зазначила Маляр.

За її словами, один із таких кадетських корпусів цього року відкрився в місті Старобільську Луганської області. Подібні заклади окупанти планують відкрити у Скадовському, Каланчацькому, Новотроїцькому та Генічеському районах Херсонської області.

“Крім того, на тимчасово окупованій території України продовжується активна агітація у місцях позбавлення волі щодо вступу в’язнів до складу російських приватних військових компаній. Приймаються злочинці незалежно від їхніх кримінальних статей, віку, стану здоров’я і статі”, – додала заступниця міністра оборони.

Щороку на тимчасово окупованій території Луганської області зростає кількість “козацьких” та кадетських класів, де основним напрямом навчання є військовий вишкіл. Випускників мотивують одразу після закінчення школи йти на війну проти України.

Раніше ZMINA писала, що у маріупольській школі №41, окупанти взяли участь у проведенні класної години для школярів. Так, вони показували дітям, як управляти дроном, а наприкінці зустрічі діти обовʼязково мали написати листа для російських військових на передову. Особливу увагу окупанти з інженерних військ приділили профорієнтаційній роботі з учнями 9-х та 11-х класів.

Нагадаємо, що залучення дітей до списків підконтрольних державі-окупанту формувань або організацій, а також пропаганда на окупованих територіях служби в армії держави-окупанта є порушенням міжнародного права.

Читайте також: Які воєнні злочини вчиняє Росія проти дітей України та як їх кваліфікує міжнародне право

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter