У Маріуполі під час класної години дітей навчали запускати дрон та змушували писати листи на фронт окупантам 

Дата: 24 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У маріупольській школі №41, окупанти взяли участь у проведенні класної години для школярів. Так, вони показували дітям, як управляти дроном, проводили профорієнтацію, а наприкінці зустрічі діти обовʼязково мали написати листа для російських військових на передову. 

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Фото: Петро Андрющенко

“Просто вбивці розповідають маріупольським діточкам, як це круто – вбивати маріупольців та інших українців, англосаксів та й узагалі всіх, хто не “руський”. Для старших класів майже одразу вербування на майбутнє. Герої в балаклавах з кличками замість імен.

На останок – примусове від кожної дитини лист на передову. Така вона, реальність освіти в окупації. Де в освіті освіти немає – лише пропаганда та перевиховання українців у вбивць”, – написав Андрющенко.

Водночас у пропагандистському медіа, скриншот з якого оприлюднив радник мера, пишуть, що “під час зустрічі в дітей виникали численні запитання, на які професійно відповів начальник загону Микола Миколайович та його співслужбовці”.

Фото: Петро Андрющенко

Самі журналісти проросійського ЗМІ також наголосили, що особливу увагу окупанти з інженерних військ приділили профорієнтаційній роботі з учнями 9 та 11 класів.

Раніше ZMINA писала, що в листопаді 2022 року в тимчасово окупованому Маріуполі загарбники оголосили “культурно-патріотичну акцію” під назвою “Теплая Zабота”, у межах якої дітей та дорослих змушують шити одяг для російських військових.

Нагадаємо, що в маріупольських школах учителі розповідають першокласникам, що вони “частина Росії” і що українці – “вигадана нацистами нація”. Андрющенко звернув увагу на російські підручники, видані дітям, де сказано, що “українців у Росії не існує”.

Читайте також: Які воєнні злочини вчиняє Росія проти дітей України та як їх кваліфікує міжнародне право

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter