Учнів та викладачів у Маріуполі змушують в’язати шкарпетки окупантам РФ – міськрада

Дата: 18 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі загарбники оголосили “культурно-патріотичну акцію” під назвою “Теплая Zабота”, у межах якої дітей та дорослих змушують шити одяг для російських військових.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада з посиланням на відповідний документ так званого “відділу культури адміністрації міста”.

Як зазначається у документі, мета акції – “розвиток системи патріотичного виховання громадян “ДНР”, а також підтримка “визволителів Донбасу”.  

“Культурно-патріотичну акцію “Теплая Zабота” запроваджують російські окупанти у Маріуполі. І вона направлена зовсім не на підтримку мирних жителів, які замерзають у місті. Її мета – шиття одягу для російських військових. Тобто тих, хто вбивав маріупольців і продовжує вбивати український народ”, – наголошують у міськраді.

Згідно з наказом, до пошиття одягу російським солдатам долучать викладачів та вихованців закладів культури.

При цьому у міськраді наголошують, що самі маріупольці нині живуть у скрутному становищі – діти та дорослі мерзнуть у пошкоджених окупантами будинках.

“Сьогодні ми показали документ щодо примусу наших діточок обшивати російських окупантів. Зараз (яка несподіванка) окупанти готують “спростування”. Черговий антифейк. Тому аби два рази не вставати одразу – в Маріупольському районі, зокрема колишньому Нікольському районі така примусова акція вже триває. Про що без сорому повідомляє окупаційна влада Нікольського району”, – написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко

Нагадаємо, що у маріупольських школах учителі розповідають першокласникам, що вони “частина Росії” і що українці – “вигадана нацистами нація. Андрющенко звернув увагу на російські підручники, видані дітям, де сказано, що “українців у Росії не існує.

Відомо, що в вересні окупанти “відновили” навчальний процес в Маріуполі. Проте уроки проходять не у класах, а в коридорах. Крім того, навчання відбувається позмінно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter