На вихідних у Києві за відсутність маски виписали більше двух сотень штрафів

Дата: 23 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Упродовж останніх вихідних правоохоронці у Києві склали 243 адміністративних протоколи за порушення карантину. 

Про це повідомили у Нацполіції. 

Переважна більшість виявлених порушень, як зазначили у поліції, пов’язана з роботою закладів попри заборону у рамках «карантину вихідного дня». Всього упродовж останніх вихідних правоохоронці перевірили 1509 розважальних закладів, закладів громадського харчування, торгівельно-розважальних центрів та інших об’єктів. 

Порушники карантинних правил можуть отримати покарання від 170 до 255 гривень.

Згодом голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив президенту Володимиру Зеленському, що за вихідні поліція виписала 1300 штрафів за порушення щодо носіння масок.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський підписав закон, що запроваджує штрафи для громадян за перебування в громадських спорудах і транспорті без масок. 

Відомо, що, станом на червень, українські правоохоронці встигли виписати штрафів на 5 млн грн. Так, поліція в Луцьку склала адмінпротокол на місцевого жителя, який неправильно носив маску та не реагував на зауваження охоронця в торговельному центрі. За даними правозахисників, найбільше протоколів поліцейські склали на Дніпропетровщині, Харківщині та в Києві. Менш активними були їхні колеги з Миколаївської, Закарпатської та Хмельницької областей.

Водночас правозахисники закликали уряд оголосити так звану адміністративну амністію, у межах якої звільнити українців від сплати штрафів, накладених судами за порушення правил карантину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter