На виборах працювали три дільниці, повністю оснащені для людей з інвалідністю

Дата: 28 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Під час проведення місцевих виборів 25 жовтня працювали три виборчі дільниці, пристосовані для голосування людей з інвалідністю та інших маломобільних українців. 

Про це повідомили в громадській організації “Боротьба за права”.

м. Кам’янське, вул. Звенигородська 31, виборча дільниця №121033

На початку жовтня уряд встановив вимоги до виборчих дільниць для доступу людей з інвалідністю. Згідно з ними, на виборчих дільницях мали облаштувати безоплатні паркомісця та пандуси або підіймальні пристрої. В Україні переважно виборчі дільниці розміщені в закладах освіти, охорони здоров’я чи комунальних будівлях, які зазвичай не пристосовані для маломобільних груп населення. 

На трьох дільницях, які розташували в Києві, Білій Церкві та Троянівці на Волині, волонтери допомогли встановити вказівники з великим шрифтом, пандуси, а також оснастили всередині програми кандидатів текстово й аудіодоріжками на планшетах. 

Активісти “Боротьби за права” також закликали звертатись до них, якщо дільниця, на якій ви голосували, не була пристосована для маломобільних груп.

Нагадаємо, що моніторинг, який напередодні виборів провів Офіс Омбудсмана, показав, що лише 1% дільниць пристосований для голосування осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter