Омбудсман: жодна виборча дільниця немає ні температурного скринінгу, ні дезінфекторів

Дата: 23 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Станом на 23 жовтня в Україні жодна виборча дільниця не має приладів для проведення температурного скринінгу і дезінфекторів.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

Кабмін затвердив порядок проведення протиепідеміологічних заходів під час виборів ще у вересні. Відповідно до ухваленого документу, у людей, які заходитимуть до дільниць, мають запитувати про стан здоров’я, а також вимірювати температуру. Також на вході до виборчих дільниць мали з’явитись антисептики для рук, а в самому приміщенні – місце для централізованого збору та утилізації засобів індивідуального захисту. 

З 19 по 22 жовтня Офіс Омбудсмана перевірив 881 виборчу дільницю. 

“На сьогоднішній день ще жодна дільниця не забезпечена скринінгом і дезрозчинами, щоб людина могла скористатися, обробити собі руки”, – розповіла Денісова. 

Також виявилось, що лише 1% дільниць пристосований для голосування осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

За словами Денісової, у день проведення місцевих виборів на дільницях проводитимуть перевірку дотримання карантину, аби не допустити сплеску захворюваності на коронавірус. Звертатимуть увагу й на проведення так званого всеукраїнського опитування, анонсованого президентом Володимиром Зеленським, яке має відбуватися за межами дільниць.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter