На Вінниччині до двох років позбавлення волі засудили чоловіка, який закликав “бомбити українські електростанції”

Дата: 19 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Жителя міста Тульчин у Вінницькій області засудили до двох років позбавлення волі. Причиною стали його публічні схвалення війни Росії проти України та заклики до “бомбардування українських електростанцій”.

Про це повідомляє Головне управління СБУ у Вінницькій області.

Фото: Служба безпеки України

Так, чоловіка визнали винним за двома статтями:

  • за розповсюдження матеріалів із закликами до агресивної війни (стаття 436);
  • за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України та глорифікацію її учасників (частина 2 статті 436-2).

За результатами досудового розслідування стало відомо, що він на своїй сторінці у забороненій соціальній мережі “Однокласники” неодноразово висловлював сподівання на перемогу російської армії та прославляв окупантів.

У його дописах були присутні кремлівські наративи на підтримку так званої “спеціальної військової операції” (як Росія називає війну проти України) та ідеї “очищення України від нацистів”.

Крім того, чоловік на своїй сторінці цитував Путіна і Кадирова, захоплювався “бойовими подвигами” окупантів, які нібито протистоять “українським націоналістам”.

Нагадаємо, що наразі в усіх регіонах України діють ліміти споживання електроенергії. Для дотримання цих лімітів обленерго використовують графіки погодинних відключень як для промислових, так і для побутових споживачів через дефіцит в енергосистемі. На початку червня внаслідок негоди 256 населених пунктів у восьми областях залишилися без електроенергії.

Основною причиною обмежень є шість ракетних ударів, яких військові РФ завдали по українських електростанціях, чим значно пошкодили їх і зменшили виробництво електроенергії.

Президент Володимир Зеленський каже, що окупанти вже знищили 80% теплової та третину гідрогенерації електрики України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter