На тимчасово окупованій Луганщині росіяни збираються відкрити ще 25 в’язниць

Дата: 16 Липня 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованих територіях Луганщини росіяни збираються побудувати ще 25 в’язниць, частину яких планують відкрити до початку 2026 року.

Про це повідомили в Луганській обласній військовій адміністрації.

На окупованих територіях росіяни не збираються відновлювати зруйновані житло та інфраструктуру, однак намагаються використати ці регіони максимально корисно для власної внутрішньої політики. Тому планують побудувати там ще 25 в’язниць, значна частина яких має розпочати діяльність у так званій “ЛНР” вже до 1 січня 2026 року. Нема що їсти, нема де жити, є куди сісти“, йдеться у повідомленні.

Поспішаючи збільшити відсоток лояльності до РФ напередодні так званих “перших виборів”, які планують провести у вересні, місцеві колаборанти видають в’язням паспорти РФ.

Тиск простий – без паспорта РФ заборонили працювати на оплачуваних роботах під час відбування покарання, а адміністрація установ посилює репресії на тих, хто відмовляється. Також погрожують тим, що не можна буде оформити соціальні виплати та стати на облік до служби зайнятості після звільнення“, зазначили в ОВА.

Нагадаємо, раніше ZMINA із посиланням на видання Associated Press повідомляла, що Росія збирається побудувати ще десятки в’язниць для утримування як військових, так і цивільних українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter