На Тернопільщині односельці добудовують дім для бійця Степана Коцюби, який на фронті втратив ноги

Дата: 01 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У селі Виноградне в Тернопільській області мешканці спільними зусиллями добудовують дім для ветерана Степана Коцюби – місцевого чоловіка, якого мобілізували на фронт, де він втратив кінцівки. 

Історію розповіло “Суспільне. Тернопіль”. 

Степану Коцюбі 34 роки. 

Чоловіка мобілізували в травні 2023 року, коли він стояв біля сільської крамниці. Коцюба став частиною 10 окремої гірсько-штурмової бригади. Перше поранення він отримав влітку того ж року, а друге – на початку поточного. На Куп’янському напрямку в бліндаж, де перебував військовий, влучив російський снаряд, тож Степан втратив обидві ноги вище колін. 

Степан Коцюба в шпиталі з мамою Василиною та старостою Зозулинського старостинського округу Надією Мандзюк. Фото з особистого архіву Надії Мандзюк

З ідеєю добудувати дім для Коцюби виступила староста села та його сусідка Надія Мандзюк

З 9 березня у Виноградному тривають роботи. Нині викопали криницю, встановили вікна, під’єднали електропостачання, а надалі під’єднають газ та завершать ремонт “під ключ”. На роботи витрачають бюджетні кошти та пожертви. 

Моє село дуже дружнє. Я не думав, що стільки людей прийде, щоб копати криницю, проводити труби, стяжку робити”, — ділиться враженнями від допомоги сусідів Степан.

Фото: “Суспільне. Тернопіль”

Нагадаємо, що в Україні налічують 1,2 мільйона ветеранів. Попри високий рівень довіри до ЗСУ ветерани продовжують стикатись із нерозумінням суспільства. До прикладу, більш ніж половина з них хочуть мати власну справу, щоб не відчувати дискримінації під час працевлаштування. 

Щоб власними діями не нашкодити ветеранам та ветеранкам, можете прочитати книжку про толерантне спілкування з тими, хто повернувся з фронту. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter