На російському блокпосту у Василівці через блокування дороги окупантами зібралось півтори тисячі машин

Дата: 22 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У Запорізькій області російські військові на блокпосту у Василівці майже не пропускають автівки цивільних, які хочуть виїхати на підконтрольну українському уряду територію, через що там утворився корок із півтори тисячі автівок.

Про це повідомляє міський портал Запоріжжя “ЗаБор”.

Люди чекають на блокпосту у Василівці. Фото: “РІА-Мелітополь”

За декілька днів до цього на цьому ж блокпосту зібралось вісім сотень автівок, які везли мешканців тимчасово окупованих Херсона та Мелітополя. Росіяни пропускають у день лише близько сотні авто.

За словами голови Запорізької ОДА Олександра Старуха, окупанти використовують цивільних як живий щит, перекидаючи за їхніми спинами техніку та особовий склад.

Місцеві, які спілкувались з журналістами, кажуть, що окупанти щодня тримають колону на блокпосту до 17 години й лише після починають пропускати машини, ретельно оглядаючи їх. Багато з тих, хто хоче виїхати, записуються до списку і можуть від’їжджати до найближчих сіл для того, щоб не перебувати просто на блокпосту під палючим сонцем.

“А потім о 5-й годині вечора з’їжджаються назад, щоб проїхати на підконтрольну Україні територію. При цьому є спосіб проїхати блокпост і без черги, однак потрібно бути готовим платити окупантам чималі гроші. Так, для того щоб проїхати пункт пропуску, потрібно заплатити по 300 доларів (приблизно 11 тисяч гривень) з кожної людини”, – переповідають слова людей журналісти.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Мелітополі росіяни продовжують тероризувати місцеве населення, а перевдягнені російські спецслужбовці виявляють патріотично налаштованих містян, щоб викрадати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter