На Рівненщині підпалили будинок журналіста Олександра Намозова

Дата: 22 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На Рівненщині в місті Костопіль невідомі підпалили будинок члена Національної спілки журналістів, ексредактора районної газети, письменника та засновника однієї з місцевих фейсбук-спільнот Олександра Намозова.

Про це повідомив сам потерпілий на своїй сторінці у соцмережі, інформацію про підпал також оприлюднила поліція Рівненщини.

Олександр Намозов. Джерело: фейсбук-сторінка журналіста

У коментарі “Суспільному” Намозов розповів, що зловмисники перед підпалом нейтралізували двох собак — лабрадора та вівчарку. Вони живі, але певний час були паралізовані, пояснив він. За його словами, будинок підпалили в чотирьох місцях, поливали сумішшю бензину та горючим. Сам журналіст в цей час був вдома і не спав. Відчувши задуху, вийшов перевірити, побачив пожежу і викликав рятувальників.

Намозов назвав цей інцидент “замахом на життя” і припустив, що за цим може стояти місцева влада. 

У поліції області повідомили, що підпал стався близько першої години ночі 16 червня. На місце події виїхала слідчо-оперативна група та кінологи. Правоохоронці встановили, що невідомі підпалили саме вхідні двері дачного будинку 63-річного жителя Костополя.

Поліцейські допитали сусідів та потерпілого, а також оглянули місце події. За наслідками огляду вилучили:

  • відбитки взуття;
  • змиви паливно-мастильних речовин, якими зловмисники облили будинок та інші докази.

Досудове розслідування правоохоронці розпочали за частиною 2 статті 347-1 Кримінального кодексу України — умисне пошкодження майна, що належить журналісту, шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від шести до п’ятнадцяти років.

Водночас у мерії Костополя в коментарі “Суспільному” закиди Намозова щодо причетності до підпалу назвали такими, що “виглядають як наклеп”.

Видання цитує офіційну позицію виконувача обов’язків міського голови Давида Дідуха, надану журналістам речницею Костопільської міськради Анастасією Коваленко:

“Є правоохоронні органи, які повинні провести розслідування і дати оцінку даній події. Звинувачення будь-які, будь-кого, в тому числі й представників влади, виглядають як наклеп, що вже неодноразово цей громадянин практикував у своїх публікаціях”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Рівному невідомі спалили автомобіль журналіста Влада Ісаєва, він пов’язав це зі своєю професійною діяльністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter