На Прикарпатті поліцейський вимагав у білоруса 5 тисяч доларів за позитивні рекомендації до міграційної служби

Дата: 25 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Слідчі ДБР викрили керівника одного зі структурних підрозділів Національної поліції в Івано-Франківcькій області на отриманні хабаря.

Про це повідомили у відомстві. 

Затримали зловмисника на гарячому

Посадовець вимагав 5 тисяч доларів у білоруса, що втік з батьківщини. За винагороду правоохоронець мав надати позитивні рекомендації до міграційної служби, щоб надалі іноземцю продовжили термін дії посвідки на тимчасове проживання.

Затримали зловмисника на гарячому 22 січня, коли він отримав повню суму хабаря. Гроші наразі вилучили. 

За фактом одержання неправомірної вигоди слідчі розпочали кримінальне провадження. Правоохоронцю загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, що система надання притулку в Україні демонструє низку порушень прав людини, а новини про видавання людей, які ховаються тут, наприклад, від переслідування російського або інших авторитарних режимів з’являються доволі часто. 

Сам процес отримання притулку може затягуватися на роки, як це, наприклад, було з трансгендерним активістом Сольдаду Ковалісіді, який 2018 року поїхав шукати кращого життя до Нідерландів, бо до цього декілька років безрезультатно намагався отримати допомогу від ДМС. Чоловік навіть виграв суд проти служби, але представники відомства прямо на засіданнях погрожували йому повторними відмовами. 

Торік головою Державної міграційної служби призначили посадовицю, яка не приховує, що бачить у шукачах притулку злочинців

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter