На Полтавщині чоловіка підозрюють у незаконній експлуатації людей

Дата: 27 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

На Полтавщині затримали жителя Кременчука, якого підозрюють у незаконній експлуатації людей. За даними слідства, 32-річний житель, імовірно, утримував під психологічним та фізичним тиском в одному з приватних господарств 54-річну жінку та 57-річного чоловіка.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції у Полтавській області.

Фото: Національна поліція України

Підозрюваний вербував людей з Полтавщини, а за роботу пропонував ночівлю у гаражі та їжу.

Під час оперативно-слідчих заходів ми встановили, що вербуванню піддавалися жителі Полтавської області, які опинилися в складних життєвих обставинах та перебували в уразливому стані. Потім, під впливом психологічного та фізичного тиску їх незаконно утримували та піддавали трудовій експлуатації“, – зазначив Анатолій Новаковський, начальник регіонального Управління міграційної поліції.

Під час обшуків правоохоронці знайшли документи та паспорти постраждалих чоловіка та жінки. Нині соціальні працівники надають їм медичну та психологічну допомогу.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною першою статті “Вербування людини з метою експлуатації”. Санкція – від 3 до 8 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, з початку року в Україні вже виявили 760 злочинів, скоєних у сфері торгівлі людьми. Протягом трьох років від сучасного рабства постраждали майже 50 тисяч українців. Більша частина з них зазнала трудової експлуатації, а приблизно три чверті жертв – чоловіки, які мають технічну або вищу освіту. 

За розрахунками експертів, в умовах рабства в Україні живе 301 тисяча людей. Правозахисники неодноразово наголошували, що українські суди не карають винних у торгівлі людьми ефективно. Зловмисники зазвичай навіть не отримують тюремного строку за свої злочини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter