На окупованій Луганщині вчителів української мови перепрофілюють на викладачів з російської

Дата: 14 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У так званій ЛНР окупанти здійснюють перепрофілювання педагогів, які мають диплом про освіту “Українська мова та література”, на вчителів російської.

Про це інформує Луганська обласна державна адміністрація.

Школа в Луганську. Джерело: AP

“Виш, який загарбники називають Луганським державним педагогічним університетом, що діє на тимчасово захопленій території, проводить безплатне профнавчання за напрямами “Російська мова та література” та “Дошкільна освіта”, – йдеться в дописі.

Повідомляється, що туди скеровують педагогів, які мають диплом про освіту зі спеціальністю “Українська мова та література”, а також тих, в кого недійсні курси підвищення кваліфікації після 2014 року.

“Кадри для пропаганди серед школярів там готові штампувати за 256 годин. Саме стільки тривають ці курси”, – додали в ОДА.

Раніше ZMINA повідомляла, росіяни відправляють студентів педагогічних вишів без досвіду викладання для роботи в школах на окупованих територіях, оскільки досвідчених фахівців, що бажають працювати там, небагато.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованій Луганщині представники слідчого комітету РФ агітують вихованців інтернатів вступати до профільних навчальних закладів та обіцяють працевлаштування в Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter